today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Σλοβενία: Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με περαιτέρω μείωση των περιορισμών

Στη χαλάρωση περισσότερων περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται από τον Μάρτιο στη Σλοβενία εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας.

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, ανοίγουν ξανά τα καταστήματα επιφάνειας έως 400τ.μ., εξωτερικοί χώροι καφέ και εστιατορίων, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα μουσεία, τα βιβλιοπωλεία. Επίσης, οι Σλοβένοι μπορούν πάλι να πάνε στην εκκλησία και οι επαγγελματίες αθλητές να επιστρέψουν στην προπόνηση. Η χρήση μάσκας προσώπου σε κλειστούς δημόσιους χώρους, μέσα μεταφοράς και καταστήματα είναι υποχρεωτική.

Παρά τη χαλάρωση των περιορισμών, τα μέτρα ασφαλείας και απόστασης θα εξακολουθούν να ισχύουν. Στα μπαρ και τα εστιατόρια τα τραπέζια θα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους.

Επίσης, ανοίγουν αυτήν την εβδομάδα μουσεία, βιβλιοθήκες και γκαλερί, τα οποία έλαβαν την άδεια να επαναλειτουργήσουν πριν από την Πρωτομαγιά, αλλά ανακοίνωσαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για την επανέναρξη της δραστηριότητάς τους.

Αυτός είναι ο τελευταίος γύρος χαλάρωσης των περιορισμών για τις επιχειρήσεις από τις 19 Απριλίου, όταν άρχισαν να λειτουργούν διάφορα καταστήματα, όπως τεχνικών ειδών, επίπλων, επισκευής και συντήρησης μηχανοκίνητων οχημάτων, εκθέσεις αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι, το περασμένο Σάββατο, οι υγειονομικές Αρχές της Σλοβενίας ανακοίνωσαν ότι ήταν η πρώτη μέρα που δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα νέου κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα ανήλθε σε 96.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ