today-is-a-good-day
20 C
Athens

Πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων «που έχουν πληγεί βαριά από την κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», προτείνει με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης (ΕΣΑ).

Ειδικότερα οι προτάσεις-μέτρα του ΕΣΑ «για την ελάφρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών, την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προληπτικής παρέμβασης για τις επιχειρήσεις της χώρας που τελούν σε αναστολή λειτουργίας ή θεωρούνται με βάση τον ΚΑΔ δραστηριότητάς τους πληττόμενες», είναι οι εξής:

-Αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος των επιχειρήσεων για το τρέχον έτος.

-Επιδότηση σε ποσοστό 30% των ασφαλιστικών εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη), των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό από το Μάρτιο έως το τέλος του 2020, καθώς και του αναλογούντος δώρου Χριστουγέννων και πλήρη επιδότηση για το δώρο Πάσχα.

-Μη καταβολή των δόσεων των ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που λήγουν εντός των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2020.

-Επιδότηση όλων των τόκων των επιχειρηματικών δανείων για το χρονικό διάστημα από 1/4/2020 έως και 30/6/2020, για τα ενήμερα και μη δάνεια.

-Αύξηση του χρονικού περιθωρίου από οκτώ σε δεκαπέντε ημέρες για τη σφράγιση επιταγών που έχουν εκδοθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020.

-Μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ στο ποσοστό 18%.

-Να δοθούν κεφάλαια κίνησης με 30% του ετήσιου τζίρου του 2019 για επτά έτη με το πρώτο έτος περίοδο χάριτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ