today-is-a-good-day
23.1 C
Athens

Αδ.Γεωργιάδης: 1,2 δισ. ευρώ προς παροχή ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μπαίνουμε στη δύσκολη και ανηφορική φάση της αντιμετώπισης της κρίσης, λόγω των οικονομικών συνεπειών, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας αναφέροντας πως το πρώτο εργαλείο αφορά σε δάνεια για επιχειρήσεις μέσω της ΕΤΕΠ.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε, επίσης, πως έχουν κατατεθεί πάνω από 8.000 αιτήσεις που αφορούν 1,2 δισ. ευρώ προς παροχή ρευστότητας στις ΜΜΕ επιχειρήσεις.

Ο υπουργός ανάπτυξης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι έως τα μέσα Μαΐου να υπάρχει παροχή κεφαλαίου κινήσεων – εγγυοδοτικό σε κάθε επιχείρηση (με ορισμένα κριτήρια) με προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα, στην πλατφόρμα για επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων έχουν εγκριθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις.

Ολοκληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας για παροχή ρευστότητας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε, το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην αύξηση παραγωγής υγειονομικών υλικών, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στα οικονομικά εργαλεία. Επιδοτούμενα δανειοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε και την έναρξη δύο νέων κύκλων στον αναπτυξιακό νόμο.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ