today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Υπ.Προστασίας του Πολίτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγορεύει τον Ρουβικώνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή

Για συμπλοκή κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου κάνει λόγο ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό που βγήκε στο φως της δημοσιότητας χτες, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο από το επεισόδιο με πολίτη οδηγό μοτοσικλέτας, στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, το οποίοι ανάρτησε στο facebook το μέλος του Ρουβίκωνα , Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

«Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία αναφέρει επίσης ότι με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή, κατά τη διαδικασία ελέγχου. «Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί», τονίζει.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έχει ανατεθεί από χτες στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία από σήμερα διενεργεί προανάκριση στο πλαίσιο της οποίας θα καταθέσουν και ο αστυνομικός και ο πολίτης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς “κατά σύμπτωση” περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσικλετιστή. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσικλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.

Σε ότι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.

Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν.

Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ