today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Πρόωρη επιστροφή στα θρανία εξετάζει η Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια μπορεί να ανοίξει τα σχολεία πολλές εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για να καλυφθούν τα κενά που προκλήθηκαν από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

“Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξε μια απώλεια στην εκμάθηση λόγω των προβλημάτων αυτών”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, σημειώνοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας πολύ πρόωρης επιστροφής στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά “ήδη από τα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου” για να καλυφθούν τα κενά.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα εξαρτηθεί ούτως ή άλλως από την εξέλιξη της πανδημίας της Covid-19 στην Καλιφόρνια και τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την προσαρμογή στη νέα κατάσταση, υπογράμμισε ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Εξάλλου ο Νιούσομ δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποια ημερομηνία ή κάποιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά μια σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Καλιφόρνια, την πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, παρά μόνον κάλεσε τους συμπολίτες του να συνεχίσουν να σέβονται σχολαστικά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που τέθηκαν σε ισχύ πολύ νωρίς κατά την υγειονομική αυτή κρίση στη χώρα.

Ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας αναφερόμενος στο πότε αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία αυτή δήλωσε ότι αυτό θα γίνει “μάλλον σε εβδομάδες παρά μήνες”.

“Δεν θα καθοδηγήσουν τις αποφάσεις μας πολιτικές ανησυχίες, ούτε διαδηλώσεις ή πολιτικές πιέσεις”, αλλά “η επιστήμη, τα δεδομένα και η δημόσια υγεία”, επέμεινε για άλλη μια φορά ο Νιούσομ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ