Ν.Βούτσης: Δεν αλλάζει τόσο εύκολα ο λύκος την προβιά του

278
ΑΠΕ

Για «νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση» έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο MEGA, χαρακτηρίζοντας δείγμα αυτής, το «μεγάλο σκάνδαλο των voucher», την «αδιαφανή» ενίσχυση των ΜΜΕ και την «απαξίωση» του κόσμου της εργασίας.

«Δεν αλλάζει τόσο εύκολα ο λύκος την προβιά του», σχολίασε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια στενής κομματικής «κεφαλαιοποίησης» της υπεύθυνης και στο όνομα της κοινωνίας, στάσης που, όπως είπε, έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα της κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι η απάντηση βρίσκεται στη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία με προοδευτικές λύσεις. Τόνισε την ανάγκη μιας μεγάλης, ουσιαστικής αναδιανομής στο χρέος, μέσω των ευρωομολόγων, ώστε η οικονομία της ΕΕ να παρουσιάσει στοιχεία σύγκλισης και ανάπτυξης. Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην απειλή της εξάπλωσης ακροδεξιών και ρατσιστικών δυνάμεων στη γηραιά ήπειρο, για να σημειώσει ότι, όμως, «επειδή στο πεδίο της κοινωνίας υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις, αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις όπως στο μείζον ζήτημα της ανεργίας, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και θα ενισχυθεί ο πόλος των προοδευτικών δυνάμεων και λύσεων». «Γιατί όχι και των προοδευτικών κυβερνήσεων. Εμείς στην Αριστερά, εργαζόμαστε γι’ αυτήν την εξέλιξη», πρόσθεσε.