today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Σε τρία στάδια η χαλάρωση των περιορισμών στην Κροατία

Σε τρία στάδια, στις 27 Απριλίου, στις 4 Μαΐου και στις 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην Κροατία, για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε ένα σύνολο μέτρων για την αναζωογόνηση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σε τρία στάδια.

Υπογράμμισε ότι «τα μέτρα δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 και πρέπει να βοηθήσουν την οικονομία». Τα μέτρα θα αποτελέσουν το κύριο θέμα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Κροατίας και, εφόσον εγκριθούν, θα παρουσιαστούν αναλυτικά.

Ο κ. Πλένκοβιτς υπενθύμισε ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας είχαν αποτελέσματα, η εξάπλωση του ιού ήταν αργή και ο αριθμός των θανάτων ήταν σχετικά χαμηλός. «Μπορούμε να πούμε ότι ο τρόπος προσέγγισης της πανδημίας, σε σύγκριση με άλλες χώρες, ήταν εξαιρετικά καλός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ