today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Γ.Γεραπετρίτης: Θα ανοίξουν όλα σταδιακά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία

Θα ανοίξουν όλα σταδιακά χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θα κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή για επανέλθουμε σταδιακά. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε πρώτη φάση ανοίγουν ειρηνοδικεία υποθηκοφυλακεία, από 27 Απριλίου και από 4 Μαΐου θα έχουμε σταδιακά ανοίγματα και σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε πως πώς η όλη φάση θα διαρκέσει ένα δίμηνο, δηλαδή όλο τον Μάιο και Ιούνιο.

Ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε, επίσης, πως ο τουρισμός θα ξεκινήσει από Ιούνιο για να διασφαλίσουμε το επίπεδο που έχουμε σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αμόλυντοι και θα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς το καλοκαίρι, είπε.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού.

Τέλος, ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι υπάρχει πιθανότητα νέων κρουσμάτων αλλά έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ