today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

#ΜένωΣπίτι: Αλλά πίνω παρέα με φίλους στο #StayTheFuckHomeBar

Το πρώτο διαδικτυακό μπαρ του κόσμου είναι γεγονός και το όνομα αυτού είναι #StayTheFuckHomeBar. Ο κορωνοϊός, αν και επέβαλε την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και το κλείσιμο των εστιατορίων, των café και των bars, δεν κατάφερε να σταματήσει την ανθρώπινη ευρηματικότητα, καθώς και την ανάγκη μας για κοινωνικοποίηση και επικοινωνία.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι βρίσκεστε στον καναπέ σας και θέλετε να μοιραστείτε το ποτό σας με κάποιον γνωστό σας. Πλέον, εκτός από το να χρησιμοποιήσετε τη βιντεοκλήση μέσω Skype, What’sApp ή Viber μπορείτε να περάσετε μια βόλτα από το #StayTheFuckHomeBar, το οποίο μετράει μερικές μέρες λειτουργίας. Πρόκειται για ένα online μπαρ, μια ιστοσελίδα-τόπο συνάντησης, δημιούργημα του ρωσικού γραφείου Shishki Collective.

Η διαδικασία προκειμένου να συμμετέχει κανείς στο #StayTheFuckHomeBar, είναι η εξής. Μπαίνεις στο https://staythefuckhome.bar/, δηλώνεις το όνομά σου και κατόπιν διαλέγεις ένα από τα υπάρχοντα 13 chatroom. Καθένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δώδεκα άτομα, ενώ είναι θέμα επιλογής να ενεργοποιήσει κανείς την κάμερά του ή όχι. Πίνοντας το ποτό του, από την άνεση του σπιτιού του, μπορεί να συζητήσει ή να παρακολουθήσει κανείς συνομιλίες, όπως θα έκανε σε ένα οποιοδήποτε bar, συναντώντας τους φίλους του ή γνωρίζοντας καινούργιους.

Την περίοδο αυτή κυριαρχούν φυσικά διάλογοι που αφορούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων- οι ιστορίες τους σχετικά με το πώς βιώνουν στην χώρα και στην πόλη τους την κατάσταση με τον κορωνοϊό, μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για το μόνο θέμα συζήτησης, καθώς σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, όλοι έχουν ανάγκη να ξορκίσουν την πραγματικότητα. Βάλτε, λοιπόν, το ποτό σας κι επισκεφτείτε τη virtual μπάρα του #StayTheFuckHomeBar δίνοντας ραντεβού με τους φίλους σας ή με εκείνους που θέλετε να γίνουν. Στην υγειά σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ