today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κορωνοϊός: Μια επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης καταγγέλλει ο Α.Γκουτέρες

Η πανδημία της Covid-19 προκαλεί μια «επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε ένα βίντεο, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις χωρών ή μέσων ενημέρωσης.

Ενώ η στιγμή πρέπει να είναι για «επιστήμη και αλληλεγγύη», «επιβλαβείς» αποκαλούμενες ιατρικές συμβουλές και «ψέματα εξαπλώνονται», «θεωρίες συνωμοσίας μολύνουν το διαδίκτυο» και «το μίσος γίνεται ιογενές (viral), στιγματίζοντας και δυσφημίζοντας ανθρώπους, ομάδες», καταδίκασε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

«Ο κόσμος πρέπει επίσης να ενωθεί ενάντια σε αυτήν την ασθένεια», ζήτησε, κρίνοντας ότι «το εμβόλιο είναι η εμπιστοσύνη» και ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

Και να «χαιρετίσω τους δημοσιογράφους και εκείνους που επαληθεύουν τα γεγονότα στο βουνό των παραπλανητικών ιστοριών και δημοσιευμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Οι μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «πρέπει να κάνουν περισσότερα για να εξαλείψουν το μίσος και τους επιβλαβείς ισχυρισμούς για την Covid-19», είπε.

«Μαζί, ας απορρίψουμε τα ψέματα και τις ανοησίες» προκειμένου να «χτίσουμε έναν υγιέστερο, πιο δίκαιο, και ανθεκτικό κόσμο», τόνισε ο Γκουτέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ