today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Θετικός σε έλεγχο για κορωνοϊό υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης

Θετικός σε έλεγχο για τον κορωνοϊό βρέθηκε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, η είδηση έγινε γνωστή στη δημοτική αρχή χθες το απόγευμα και από σήμερα η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο υπάλληλος, στην περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων, θα λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας, για λόγους φύλαξης του χώρου και για έκτακτη ανάγκη.

Αναφέρεται επίσης, πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από τις 27 Μαρτίου, έκανε χρήση ειδικής άδειας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την εμφάνισή του στο χώρο εργασίας αισθανόταν αδιαθεσία, ενώ στη συνέχεια η άδειά του παρατάθηκε.

Στην ίδια ανακοίνωση, συμπληρώνεται πως η δημοτική αρχή επικοινώνησε με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, όπου δόθηκαν οδηγίες και διαβεβαιώσεις πως η περιγραφόμενη κατάσταση δεν συνιστά λόγο ανησυχίας, καθώς το χρονικό διάστημα απουσίας του φορέα από το περιβάλλον εργασίας, ήταν ικανά αποτρεπτικό για τη διασπορά του ιού.

Η διοίκηση του δήμου προχώρησε σήμερα σε απολύμανση του χώρου, ενώ ο κ.Ζέρβας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπάλληλο και ενημερώθηκε για την κλινική του κατάσταση, η οποία είναι καλή, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Όπως τονίζεται, με ενέργειες του δημάρχου θα υπάρξει άμεση μέριμνα για το οικογενειακό περιβάλλον του υπαλλήλου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλειά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ