today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Το Χόλιγουντ σε αποκλεισμό

Σε μια προσπάθεια να βρει την ομορφιά το περιοδικό The Hollywood Reporter ζήτησε από τον φωτογράφο Τζο Πουλιέζε να αποτυπώσει όλες τις γωνιές της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας και τους ανθρώπους της στο Λος Άντζελες από την ασφαλή απόσταση των εννέα μέτρων.

Η ιδέα της δημιουργίας τέχνης από την κοινωνική αποστασιοποίηση ανήκει στην αρχισυντάκτρια του τμήματος φωτογραφίας, Τζένιφερ Λάσκι και τον φωτογράφο Τζο Πουλιέζε.

«Ήρθε πολύ φυσιολογικά ενώ ήμουν στη γειτονιά μου. Συνειδητοποίησα ότι οι στενοί μου φίλοι είναι όλοι σπίτι, ταυτόχρονα, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ στον κλάδο μας» εξήγησε ο Τζο Πουλιέζε.

«Είχα λαχτάρα να δω εικόνες καθημερινών ανθρώπων να κάνουν το σωστό αυτή τη στιγμή για να ισορροπήσω τα πλάνα στις ειδήσεις με άδειους χώρους και μασκοφόρους ξένους» ανέφερε.

Για το περιοδικό φωτογραφήθηκαν, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις, ο προεδρεύων της Warner Media Entertainment, παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων Μπομπ Γκρινμπλατ, ο σκηνοθέτης Τζον Μ. Τσου, η υπεύθυνη μίξης ήχου Άννα Σαλντάνα, η φωτογράφος Γιούρι Χασεγκάβα, ο συνθέτης Μπράιαν Τάιλερ.

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας του θεάματος φωτογραφήθηκαν στο Λος Άντζελες από απόσταση 9 μέτρων.

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση και σε μερικές περιπτώσεις η πλήρης απομόνωση μας αλλάζει όλους» λέει η Τζέιμι Λι Κέρτις, η οποία φωτογραφήθηκε στο σπίτι της με τον σύζυγό της σεναριογράφο-σκηνοθέτη Κρίστοφερ Γκεστ και τον σκύλο τους. «Όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα πριν, φαίνονται εφήμερα και οι παλαιομοδίτικες βάσεις – αγάπη, διατροφή, επαφή με τα ζώα, χαρτί υγείας – είναι πλέον απαραίτητες» προσθέτει.

Ο Μπομπ Γκρινμπλατ είναι στο σπίτι με τον σύντροφό του, Στίβεν Λοτζιντάις, ετοιμάζει την υπηρεσία streaming HBO Max και συμμετέχει σε συσκέψεις μέσω WebEx.

Ο σκηνοθέτης των ταινιών «Crazy Rich Asians» και «In the Heights» μένει στο σπίτι με τη σύζυγό του Κριστίν και τα δύο τους παιδιά.

«Έχω τον φορητό υπολογιστή μου, τη μεγάλη οθόνη μου, όλους τους σκληρούς δίσκους και το iPad μου» λέει. «Ήταν λίγο χαοτικό στην αρχή, αλλά τώρα βρίσκω τον ρυθμό μου» τονίζει.

Η Άννα Σαλντάνα φωτογραφήθηκε στο σπίτι της στο ανατολικό Λος Άντζελες, όπου εργάζεται κυρίως για ντοκιμαντέρ. «Έχασα πέντε δουλειές λόγω της πανδημίας» εξηγεί.

Η φωτογράφος Γιούρι Χασεγκάβα, η οποία πρόσφατα φωτογράφισε τη Χίλαρι Κλίντον για το εξώφυλλο του THR ακύρωσε ήδη τρεις φωτογραφίσεις, αλλά παραμένει αισιόδοξη. «Προσωπικά ονειρεύομαι και είμαι ενθουσιασμένη για τον τρόπο με τον οποίο θα δούμε ο ένας τον άλλον και θα γιορτάσουμε και θα πάμε πίσω εκεί όπου ήμασταν με νέα οπτική και ευγνωμοσύνη» υπογραμμίζει.

Στην κατοικία του με τη σύζυγό του παραμένει ο συνθέτης, Μπράιαν Τάιλερ, ο οποίος γράφει μουσική για ταινίες της Marvel και την κινηματογραφική σειρά Fast & Furious. Ο Τάιλερ εργάζεται για μελλοντικά πρότζεκτ από το στούντιό του στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ