today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Εύσημα Independent στην κυβέρνηση: Πώς η Ελλάδα «επιπέδωσε» την καμπύλη του κορωνοϊού

Η βρετανική εφημερίδα Independent σε άρθρο της δίνει εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα γρήγορα μέτρα που πήρε και με τα οποία η Ελλάδα κατάφερε να “ισιώσει” την καμπύλη του κορωνοϊού. κλειδί η γρήγορη αντίδραση της κυβέρνησης

Η Αθήνα είναι εντυπωσιακά ήσυχη. Σε κόμβους όπου τα αυτοκίνητα περνούσαν τα κόκκινα φανάρια είναι τώρα δυνατό να περάσεις χωρίς φόβο να σε χτυπήσουν. Τα στενά δρομάκια γύρω από τον ιστορικό Παρθενώνα, που ήταν γεμάτα με τουρίστες, αποτελούν πλέον τον μοναδικό σημείο όπου κόσμος περπατάει και βγάζει βόλτα τα σκυλιά, γράφει το άρθρο.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η Ελλάδα κατάφερε, να «ισιώσει» την επιδημική καμπύλη, κυρίως λόγω της γρήγορης αντίδρασης της κυβέρνησης, αλλά και της υπακοής των Ελλήνων στα έκτακτα μέτρα από τα μέσα Μαρτίου και κατόπιν με το γενικό lockdown στις 23 του μήνα.

Το αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακά χαμηλός αριθμός θανάτων με μόλις 83 θύματα ως την Τετάρτη, σε σύγκριση με τους 17.000 νεκρούς στη γειτονική Ιταλία και με άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν παρόμοιο πληθυσμό.

«Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η έγκαιρη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία φοβήθηκε πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί λόγω της περικοπών και της γενικότερης ύφεσης», λέει στην εφημερίδα η Στέλλα Λάδη, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και στο Πάντειο. «Το παράδειγμα της Ιταλίας υπήρξε επίσης σημαντικό, καθώς οι εικόνες που από τους γείτονές μας λειτουργούσαν ως προειδοποίηση για την κυβέρνηση και τους πολίτες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Independent.

Τέλος, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι έως τώρα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι κλίνες στις ΜΕΘ, από 565 στις αρχές Μαρτίου σε 910.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ