today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κορωνοϊός: Παράταση της καραντίνας σε Γαλλία και Βρετανία συστήνουν επιστήμονες

Η Γαλλία θα πρέπει να παρατείνει για εβδομάδες την περίοδο καραντίνας που έχει επιβάλει προκειμένου να αναχαιτίσει την επιδημία της Covid-19, δήλωσε σήμερα στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Info ο επικεφαλής του ιατρικού συμβουλίου που κάνει τις εισηγήσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Στους πολίτες της Γαλλίας επιβλήθηκε καραντίνα στις 17 Μαρτίου και η ισχύς του μέτρου αυτού παρατάθηκε έως τις 15 Απριλίου. Στις 2 Απριλίου εξάλλου ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι η καραντίνα θα παραταθεί μάλλον και πέραν της ημερομηνίας αυτής.

Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που κάνει τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας, δήλωσε επίσης στον γαλλικό ραδιοσταθμό ότι έως και 17 εκατομμύρια Γάλλοι κινδυνεύουν σοβαρά από τον νέο κορονοϊό λόγω ηλικίας, ασθενειών ή επειδή είναι υπέρβαροι.

Παράλληλα ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε σήμερα ότι η καραντίνα που επιβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού απέχει πολύ από μια άρση της καθώς η κορύφωση της επιδημίας στη χώρα δεν αναμένεται πριν από διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας.

Όταν ανακοίνωσε τη επιβολή καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο στις 23 Μαρτίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε πει ότι το μέτρο αυτό θα επανεξεταζόταν έπειτα από τρεις εβδομάδες.

Σε ερώτηση που του έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC σχετικά με το αν η καραντίνα θα αρθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ο Καν απάντησε: “Νομίζω ότι δεν βρισκόμαστε καθόλου κοντά σε μια άρση της καραντίνας”.

“Νομίζω ότι η κορύφωση, η οποία αποτελεί το χειρότερο μέρος της επιδημίας, απέχει ακόμη μάλλον μιάμιση εβδομάδα”, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ