today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ισημερινός: Άρχισαν να αποθηκεύουν πτώματα σε γιγάντια ψυχόμενα κοντέινερ

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ξεκίνησε να αποθηκεύει πτώματα των θυμάτων του κορονοϊού σε γιγάντια ψυχόμενα εμπορευματοκιβώτια, καθώς νεκροτομεία και νεκροταφεία στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας Άνδεων, Γουαγιακίλ έχουν γεμίσει.

Ο Ισημερινός έχει επιβεβαιώσει 318 θανάτους από τον ιό, έναν από τους χειρότερους απολογισμούς στη Λατινική Αμερική. Ωστόσο, ο πρόεδρος Λενίν Μορένο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος, καθώς οι αρχές περισυλλέγουν περισσότερα από 100 πτώματα την ημέρα. Εξαιτίας των αυστηρών μέτρων καραντίνας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση του Covid-19, κάτοικοι της Γουαγιακίλ δεν μπορούν να απομακρύνουν τα πτώματα των δικών τους από τα σπίτια τους.

Οι αρχές τοποθέτησαν τρία εμπορευματοκιβώτια, το μεγαλύτερο περίπου 12 μέτρα, σε δημόσια νοσοκομεία για τη συντήρηση των πτωμάτων μέχρι να προετοιμαστούν χώροι ταφής, ανέφερε η δήμαρχος της Γκουαγιακίλ, Σύνθια Βιτέρι. Μέχρι στιγμής, 150 θύματα έχουν ταφεί σε ένα ιδιωτικό νεκροταφείο στην πόλη.

Χθες Σάββατο, στο νοσοκομείο της Γκουαγιακίλ, Teodoro Maldonado Carbo, ιατρικό προσωπικό, φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό, μετέφερε πτώματα τυλιγμένα με πλαστικά καλύμματα από ένα αποθηκευτικό χώρο και χρησιμοποιώντας παλέτες τα μετέφερε σε ένα κοντέινερ, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Reuters.

«Αυτή η πανδημία υπερβαίνει τις ικανότητες των νοσοκομειακών μας υπηρεσιών», ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες ότι θα ενεργοποιήσει ένα νέο ψηφιακό σύστημα που θα επιτρέψει στις οικογένειες να εντοπίζουν τους χώρους ταφής των συγγενών τους.

Ο Μορένο δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην νότια επαρχία Γουάγιας, όπου υπάγεται η Γουαγιακίλ, να φτάσει τους 3.500 και ανέφερε πως δημιουργείται ένα «ειδικό στρατόπεδο» για την ταφή των νεκρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ