today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και της Ξάνθης

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης, μετά την έντονη χιονόπτωση. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν ανοιχτούς του δρόμους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, που χιονίζει έντονα από χθες το βράδυ, προκλήθηκαν πολλά και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των περιοχών του λεκανοπεδίου καθώς κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ και τα τεχνικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών.

Στην πόλη της Καβάλας, τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας κατέβαλαν προσπάθειες, από νωρίς το πρωί, να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο, στο ύψωμα του Αγίου Σίλα. Μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς απαιτείται και σε τμήματα της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, λόγω της έντονης ολισθηρότητας που παρουσιάζουν.

Από το πρωί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων προς το Κάτω Νευροκόπι, ενώ χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται προς τις ορεινές περιοχές του δήμου.

Στην Ξάνθη, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η μετακίνηση των αυτοκινήτων σε όλο το μήκος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που υπήρξε.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο από την Ξάνθη ως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στην εθνική οδό Ξάνθης- Δράμας, μετά το 10ο χιλιόμετρο μέχρι τα όρια με το νομό Δράμας.

Προσοχή χρειάζεται, επίσης, σε πολλά τμήμα της εθνικής οδού Ξάνθης-Κομοτηνής καθώς λόγω της αυξημένης ροής υδάτων παρατηρείται μεγάλη ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ