today-is-a-good-day
15.3 C
Athens

Κορωνοϊός: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου και δεν του επιτρέπεται να δέσει καθώς προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το skai.gr το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Ωστόσο, λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα μέχρι να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Ελέγχθηκαν πρώτα οι Έλληνες και σήμερα πήγε κλιμάκιο ΕΟΔΥ και τους έλεγξε όλους. Μένουν σε καραντίνα 14 ημερών στο πλοίο και μόνο αν κάποιος νοσήσει σοβαρά θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το πλοίο είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ