Ν.Παναγιωτόπουλος: Ο προσφυγικός καταυλισμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα διαλύεται

135
ΑΠΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπε ότι ο προσφυγικός καταυλισμός στα σύνορα διαλύεται και εξήγησε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παράλληλα επισήμανε ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό στις Καστανιές

Αλλάζει η κατάσταση στον Έβρο καθώς από τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr αυτήν τη στιγμή έχουν μείνει λίγα άτομα που επιβιβάζονται σε λεωφορεία. Πάντα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη ή σε κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές.