today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βρετανία: Δεν παρέκαμψε τη σειρά για να κάνει το τεστ ο πρίγκιπας Κάρολος

Ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, δεν παρέκαμψε τη σειρά για να κάνει το διαγνωστικό τεστ, τα συμπτώματα που είχε και η κατάσταση του ανταποκρινόταν στα κριτήρια για να υποβληθεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές αρχές.

Ο 71χρονος πρίγκιπας διάδοχος εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκεται τώρα σε καραντίνα στην κατοικία του στην Σκωτία έχοντας ήπια συμπτώματα μαζί με την σύζυγό του Καμίλα, η οποία εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητική στον ιό, σύμφωνα με το γραφείο του.

Σε ερώτηση που έγινε στον υφυπουργό Υγείας της Βρετανίας Έντουαρντ Άργκαρ γιατί ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου έκανε τεστ, την ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό δεν κάνουν, αυτός απάντησε: “Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα συμπτώματά του, η κατάστασή του ανταποκρίνονταν στα κριτήρια”.

“Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν παρέκαμψε τη σειρά”, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News.

Σύμφωνα με την οδηγία που υπάρχει στον ιστότοπο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Σκωτίας, στους περισσότερους ανθρώπους με συμπτώματα του κορωνοϊού δίδεται απλά η συμβουλή να παραμείνουν στο σπίτι τους και δεν υποβάλονται σε εξέταση.
“Εν γενει, υποβάλλεται κάποιος σε εξέταση για COVID-19 αν παρουσιάσει σοβαρή ασθένεια που απαιτεί την εισαγωγή του σε νοσοκομείο”, προστίθεται στην οδηγία.

Ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Σκωτίας δήλωσε ότι υπάρχουν κλινικοί λόγοι για τους οποίους υποβλήθηκαν σε εξετάσεις τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μια πηγή των ανακτόρων δήλωσε ότι ο Κάρολος υπεβλήθη στις εξετάσεις αυτές λόγω της ηλικίας του και του ιατρικού του ιστορικού, ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω.
Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατυπώθηκαν κάποιες επικρίσεις για την απόφαση να γίνει το τεστ στον Κάρολο και την Καμίλα, την ώρα που άλλοι δεν μπορούν να κάνουν το τεστ λόγω έλλειψης που υπάρχει.

“Του ευχόμαστε περαστικά, αλλά αυτή είναι μια εθνική κρίση, στην οποία όλοι έχουν το ίδιο μερίδιο και στην οποία όλοι αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα”, αναφέρει στο Twitter η οργάνωση Republic, η οποία θέλει να καταργηθεί η μοναρχία. “Τώρα πρέπει να υπάρχει ίση πρόσβαση στην ιατρική επιστήμη. Καμία εξαίρεση”.
Ο Κάρολος δεν πιστεύεται ότι είδε τη μητέρα του, την 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, από τότε που θα μπορούσε να μεταδώσει την ασθένεια. Αυτή βρίσκεται στην κατοικία της στο Κάστρο του Ουίνδσορ στο δυτικό Λονδίνο μαζί με τον 98χρονο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η βασίλισσα είναι καλά στην υγεία της και βρετανικές εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες της στις οποίες φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο κατά την εβδομαδιαία ακρόαση που είχε εξ αποστάσεως με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον χθες, Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ