Στ.Καλαφάτης: Τιμούμε τους ήρωες του ’21 αλλά και τους ήρωες του σήμερα

205
Eurokinissi

«Τιμούμε τους ήρωες του ΄21 αλλά και τους ήρωες του σήμερα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook για την 25η Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Τιμούμε, σήμερα, τους αγωνιστές για την ελευθερία της Πατρίδας μας, τους ήρωες του ’21, εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, αλλά κι εκείνους που χάρισαν την περιουσία τους στον αγώνα του Έθνους. Τιμούμε, ταυτόχρονα, και εκείνους που παρατάσσονται τώρα απέναντι σε καραδοκούντες γείτονες, άγρυπνοι φύλακες των συνόρων μας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τους στρατιωτικούς, τους λιμενικούς, τους αστυνομικούς που φυλάττουν Θερμοπύλες. Και βέβαια τους ηγέτες των καιρών με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς, που μάχονται ενάντια στο φονικό ιό. Όλους εκείνους που με σθένος και αυταπάρνηση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του διπλού μετώπου για την ασφάλειά μας, για το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό», υπογραμμίζει ο κ.Καλαφάτης.

Προσθέτει, δε, πως «οι μέρες που έρχονται είναι εξαιρετικά δύσκολες. Περιθώρια για διαξιφισμούς, λαϊκισμούς κι ανευθυνότητες δεν υπάρχουν. Μεγάλα λόγια δεν ταιριάζουν. Ούτε μικρόψυχες κι ανέμελες μαγκιές κόντρα στο κοινό καλό. Είναι η ώρα της ατομικής υπευθυνότητας και της συλλογικής συνείδησης. Η ώρα που το ατομικό οφείλει να υποτάσσεται στο συλλογικό. Και το «εγώ», να μπαίνει κάτω, πολύ πιο κάτω, από το “εμείς”».

Ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της ΝΔ, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, συμπληρώνει πως «η διπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, η εισβολή του κορονοϊού και οι εξ Ανατολών επιθετικές προκλήσεις, επιβάλλουν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ενότητα και ομοψυχία, αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία».