today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ryanair: Ενδεχόμενη πλήρης καθήλωση του αεροπορικού στόλου

Καθηλωμένο στο έδαφος αναμένεται να παραμείνει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των αεροσκαφών της Ryanair σε όλη την Ευρώπη, τις επόμενες 7-10 ημέρες, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, την περασμένη εβδομάδα, η εξάπλωση του Covid-19 και οι σχετικοί κυβερνητικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, πολλοί από τους οποίους επιβλήθηκαν χωρίς προειδοποίηση, είχαν σημαντικό και αρνητικό αντίκτυπο στα δρομολόγια της Ryanair Group Airlines.

Για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, η Ryanair αναμένει να μειώσει τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις κατά 80% και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πλήρης καθήλωση του στόλου.

Η αεροπορική εταιρεία αναλαμβάνει άμεσα μέτρα για τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων και τη βελτίωση των ταμειακών της ροών. Αυτό θα συνεπάγεται τη μόνιμη παραμονή στο έδαφος του πλεονάζοντος αριθμού αεροσκαφών, την αναβολή των προσλήψεων και των δαπανών, την εφαρμογή σειράς εθελοντικών αδειών, την προσωρινή αναστολή των συμβάσεων εργασίας και τη σημαντική μείωση των ωρών εργασίας και των πληρωμών.

“Συνεργαζόμαστε με τα συνδικάτά μας σε όλες τις χώρες της ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε αυτό το έκτακτο και πρωτοφανές γεγονός του Covid-19, ο αντίκτυπος και η διάρκεια του οποίου είναι προς το παρόν αδύνατο να προσδιοριστεί” επισημαίνει η εταιρία. Β.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ