today-is-a-good-day
20 C
Athens

ΕΚΤ: Αναστέλλονται τα stress test των τραπεζών για το 2020

Αναβολή των stress test για το 2020 και προσωρινή κεφαλαιακή ελάφρυνση των τραπεζών, ώστε να αντιμετωπιστούν και αν είναι δυνατόν να περιοριστούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού, αποφάσισε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που ανακοίνωσε η Christine Lagarde.
Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν το ρόλο τους στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, σε ένα περιβάλλον αυξημένων κινδύνων, λόγω του κορονοϊού.

Τα μέτρα παρέχουν σημαντική στήριξη κεφαλαίων στις τράπεζες, για την υποστήριξη της οικονομίας και οι τράπεζες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τα θετικά αποτελέσματα, που θα προκύψουν ώστε να στηρίξουν την οικονομία και όχι για να αυξήσουν τη διανομή μερίσματος.

“Ο κορονοϊός δείχνει να αποτελεί ένα σημαντικό σοκ για τις οικονομίες μας. Οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν προσωρινές δυσκολίες. Τα εποπτικά μέτρα, που συμφωνήθηκαν σήμερα, στοχεύουν στο να στηρίξουν τις τράπεζες, ώστε να υπηρετήσουν τον ρόλο τους προς την οικονομία”, δήλωσε ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Andrea Enria.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ