today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Κορωνοϊός: Η Νορβηγία καλείς τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Οι αρχές της Νορβηγίας συνέστησαν σήμερα στους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό για τον επόμενο μήνα, ενώ κάλεσε τους Νορβηγούς που βρίσκονται εκτός χώρας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατό εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η εξάπλωση της επιδημίας covid-19 και ο κίνδυνος άλλες χώρες να περιορίσουν τα ταξίδια ώθησαν το νορβηγικό υπουργείο να εκδώσει αυτή την προειδοποίησε, διευκρίνισε.

“Οι χώρες ενδέχεται να υιοθετήσουν αιφνιδιαστικά περιορισμούς στα ταξίδια, καραντίνες στις αφίξεις από χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, τα σύνορα ενδέχεται να κλείσουν, οι πτήσεις να ακυρωθούν ή να υιοθετηθούν άλλα μέτρα”, εξήγησε η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σοράιντε.

Το κεντρικό αεροδρόμιο του Όσλο έκλεισε για τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες χθες Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές της νορβηγικής πρωτεύουσας, επικαλούμενες τους νέους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση της χώρας και οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας έκανε χρήση την Πέμπτη έκτακτων εξουσιών προκειμένου να κλείσει ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων των σχολείων και των εστιατορίων, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι, εφόσον έχουν τη δυνατότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ