today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Σλοβενία: Στη «σκιά» του κορωνοϊού η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Στη «σκιά» των εξελίξεων σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί απόψε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης της Σλοβενίας, με πρωθυπουργό τον Γιάνεζ Γιάνσα.

Ο κ. Γιάνσα, ο οποίος είναι επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) κατέληξε σε συμφωνία με άλλα τρία κόμματα, το Σύγχρονο Κέντρο (SMC), τη Νέα Σλοβενία (NSi) και το κόμμα των Συνταξιούχων (DeSUS), για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, που θα κληθεί να βγάλει τη χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο είχε περιέλθει μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριαν Σάρετς, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση, η τρίτη υπό την ηγεσία του Γιάνεζ Γιάνσα, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά, αμέσως μετά την ορκωμοσία, προκειμένου να εγκρίνει πρόσθετα μέτρα που αποσκοπούν στη συγκράτηση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Ο κ. Γιάνσα έχει δηλώσει ότι η νέα κυβέρνηση θα συστήσει μία ομάδα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού στη Σλοβενία.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, επτά υπουργοί προέρχονται από το SDS, τέσσερις από το SMC, τρεις από το NSi και δύο από το DeSUS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ