ΙΚΕΑ: Φέρνουν φυτικά κεφτεδάκια στην Ελλάδα

413

Μπορεί τα έπιπλα να εξακολουθούν να αποτελούν το core business των IKEA, ωστόσο ο τομέας του φαγητού μόνο αδιάφορος δεν είναι για τη διοίκηση του ομίλου, καθώς, όπως είχε πει και ο ιδρυτής του σουηδικού κολοσσού, Ingvar Kamprad, «είναι δύσκολο να κάνεις δουλειά με κάποιον που έχει…άδειο στομάχι».
Σημειώνεται ότι στην περυσινή χρήση, τα καταστήματα ταχυφαγίας και πώλησης τροφίμων στα ΙΚΕΑ έκαναν τζίρο €2,15 δισ., ποσό που αντιπροσωπεύει περίπου το 5,55% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.
Ακολουθώντας την τάση της εποχής τα IKEA έχουν μπει δυναμικά και στην κατηγορία των plant -based προϊόντων.

Η εταιρεία σχεδιάζει τον Αύγουστο να λανσάρει νέα φυτικά κεφτεδάκια, που θα έχουν την ονομασία plant balls. Τα νέα κεφτεδάκια δεν θα περιέχουν ζωικά υπολείμματα και θα έχουν ως βάση τους τα λαχανικά.
Τα νέα “plant balls” έχουν φτιαχτεί για να μοιάζουν και να έχουν τη γεύση κρέατο

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ

Το νέο προϊόν θα μπει και στην Ελλάδα, σύμφωνα με στέλεχος της αλυσίδας, που ανέφερε στο FnB Daily ότι «η στροφή σε plant based προϊόντα θα επιβεβαιωθεί μέσα στο 2020 και με άλλες προτάσεις στα εστιατόρια του IKEA και στα ράφια των σουηδικών supermarket, που βρίσκονται στα καταστήματα» προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η IKEA λάνσαρε για πρώτη φορά veggie balls το 2015 (!) τα οποία περιείχαν ένα μείγμα ρεβιθιού, πράσινου μπιζελιού και καρότου, ωστόσο φέτος, όπως επισήμανε ο Michael La Cour. Managing Director της IKEA Food Services AB, θα αναπτυχθεί ένα πιο ρεαλιστικό vegan κεφτεδάκι από εναλλακτική πρωτεΐνη.