today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Έκκληση Β.Κικίλια σε γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ

Έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό – γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό – να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και να παραμείνουν σε αυτό, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του για δύο χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω κορονοϊού.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες, όπως έγινε γνωστό καθώς προτεραιότητα του υπουργού Υγείας σε αυτή τη φάση, είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κορονοϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, η ώρα της μάχης, μιας μάχης που θα κριθεί στο κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη», είπε ο Β. Κικίλιας σε σύντομη δήλωσή του σήμερα στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε το χρέος μας, θα ενεργήσουμε με κάθε τρόπο και θα πάρουμε κάθε μέτρο που θα χρειαστεί προκειμένου να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλη την κοινωνία να γίνει τείχος προστασίας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ