today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στις χώρες των Βαλκανίων

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές των βαλκανικών χωρών, προχωρώντας, παράλληλα, στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Το Βουκουρέστι ανακοίνωσε δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 17. Πρόκειται για μία γυναίκα 73 ετών από την περιφέρεια Μπουζάου, η οποία επέστρεψε στη Ρουμανία από το Ρίμινι, στις 2 Μαρτίου, καθώς και έναν άνδρα 60 ετών από το Βουκουρέστι.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, η Ρουμανία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων, ενώ όλες οι πτήσεις από την Ιταλία αναστέλλονται έως και τις 23 Μαρτίου. Παράλληλα, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Κίνα, το Ιράν και τη Νότια Κορέα τίθενται σε καραντίνα.

Στη Σλοβενία, μέχρι και αργά χθες το απόγευμα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είχε ανέλθει σε 25. Το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA μετέδωσε ότι από τους 25 ασθενείς, οι επτά είναι γιατροί και νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους απομόνωσης με ήπια συμπτώματα.

Στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη ανακοινώθηκε ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πέντε. Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα.

Η Ρουμανία και η Σλοβενία έθεσαν σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων άνω των 1000 και 100 ανθρώπων, αντίστοιχα, ενώ η Βουλγαρία ανακοίνωσε το κλείσιμο των αιθουσών κινηματογράφων και την ακύρωση δημόσιων εκδηλώσεων.

Στα επτά ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στα Σκόπια, καθώς, οι υγειονομικές αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν τέσσερα ακόμη περιστατικά.

Οι τέσσερις από τους επτά πολίτες των Σκοπίων που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, είχαν ταξιδέψει το προηγούμενο διάστημα στη βόρεια Ιταλία, ενώ άλλοι τρεις είναι συγγενείς τους, με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή κατά την επιστροφή τους στη χώρα.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων προτείνει να μην πραγματοποιούνται στη χώρα μαζικές δημόσιες συγκεντρώσεις μέχρι τις 13 Μαρτίου και όλες οι αθλητικές διοργανώσεις να διεξάγονται χωρίς θεατές, ενώ αναγγέλλει και επιπλέον προληπτικά μέτρα, σε περίπτωση που συνεχιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ