today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Έκτακτα μέτρα για 48 ώρες σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο για τον κορωνοϊό

Στη λήψη έκτακτων μέτρων που αφορούν συνολικά το νομό Ηλείας, Αχαΐα και Ζάκυνθο ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κλείνουν σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι, θέατρα αρχαιολογικοί χώροι για 48 ώρες. Τα μέτρα αφορούν τους τρεις νομούς καθώς από αυτούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους μεταξύ των οποίων ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, για την Πέμπτη και την Παρασκευή να κλείσουν όλα τα σχολεία στον δήμο Πύργου. «Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η προστασία των μαθητών για την καταπολέμηση του ιού που επικρατεί τον τελευταίο καιρό και έχει ανησυχήσει τις οικογένειες και τη μαθητική κοινότητα. Ταυτόχρονα είναι και η εποχική γρίπη που όπως γνωρίζεται με απόφαση του Δημάρχου είχαμε κλείσει αρκετά σχολεία ως εκ τούτου θα προβούμε στο κλείσιμο των σχολείων την Πέμπτη και την Παρασκευή ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απολύμανση και στις 87 σχολικές μονάδες του Δήμου μας για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας», δήλωσε ο Δημήτρης Μεσσαλάς, αντιδήμαρχος Παιδείας.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των ειδικών σχολείων μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου, όπως και ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Την Παρασκευή 6 Μαρτίου οι παιδικοί σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους στις 12:40 προκειμένου να ξεκινήσει προληπτική απολύμανση των αντίστοιχων κτιρίων.

Την Παρασκευή μέχρι τις 11:30 θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού για να γίνει απολύμανση των σχολικών κτιρίων για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου που απεστάλη στα σχολεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ