today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Kορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στους 45 πλέον οι ασθενείς!

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα εντόπισαν οι αρχές σύμφωνα με ανακοίνωση του λοιμοξιολόγου  κ. Τσιόδρα. Πρόκειται για πρόσωπα που συμμετείχαν στο προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους και σχετιζόμενες επαφές τους. Επίσης, ανακοινώθηκε επέκταση όλων των μέτρων στις πληττόμενες περιοχές.

Σήμερα πρώτο το ΤhePresident είχε δημοσιοποιήσει ότι 4 κρούσματα της Ζακύνθου είχαν βρεθεί θετικά.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.
Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ειδική επιτροπή για τον κοροναϊό που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι παρατείνονται μέχρι τη συμπλήρωση και δύο εβδομάδων τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούν τους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές και τόνισε ότι παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ