today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Σε πολιτική καραντίνα ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης

Σε πολιτική «καραντίνα» έθεσε η κυβέρνηση τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, για την άθλια συμπεριφορά του, κατά του Πρωθυπουργού της χώρας, που επανάφερε στη μνήμη αντίστοιχες χρυσαυγίτικες κακόγουστες «θεατρικές παραστάσεις» εντός Κοινοβουλίου.

Του Κώστα Πασίση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε στο «φαντασμένο αντάρτη» ότι διακόπτει κάθε διάλογο μαζί του, ενώ δεν κάνει αποδεκτή ούτε τη συγνώμη του, που είναι υποκριτική. Αυτό ήταν το πρώτο αυστηρό μήνυμα της κυβερνητικής  δυσαρέσκειας, προς το πρόσωπο του

Το δεύτερο  το οποίο δεν ειπώθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης ανοικτά, αλλά διακινείται πλέον ως κοινό …μυστικό είναι ότι  σταδιοδρομία του κ. Μουτζούρη έχει αρχίσει να …καίγεται πολιτικά.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και το ενδεχόμενο της έκπτωσης του από το αξίωμα του.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του».

Μια κομβικής σημασίας φράση, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη…

Υπερ της παραίτησης Μουτζούρη τάχθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως «καραγκιοζιλίκια» τη συμπεριφορά του.

Άκρως ενδιαφέρουσα όμως ήταν και  η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη ο οποίος μιλώντας στον Σκαι, τόνισε:  «Οι ταγοί του δημοκρατικού πολιτεύματος που έχουν εκλεγεί για να υποστηρίξουν την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό συμφέρον δεν είναι δυνατόν να είναι μεταξύ εκείνων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποκίνησης εγκληματικών πράξεων», είπε αναφερόμενος στη στάση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη στα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο για τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών.

Ο υπουργός που είναι έγκριτος νομικός και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, επι της ουσίας μόλις πέρασε σε νομικό επίπεδο  τη «θηλειά» γύρω από το λαιμό του κ. Μουτζούρη, καθώς η «υποκίνηση εγκληματικών πράξεων», θα έχει και συνέχεια…

Επίσης κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν με νόημα ότι ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου αποδείχθηκε ότι δεν είναι ικανός για να κρατήσει το αξίωμα του και πολύ ορθά η ΝΔ δεν τον συμπεριάλαβε ποτέ στα ψηφοδέλτια της.

Ως γνωστόν ο κ. Μουτζούρης εξελέγη περιφερειάρχης στηριζόμενος και από τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, καθώς σε συνέντευξη του, σε τοπικό ΜΜΕ, είχε χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων και «καλοδεχούμενες» τους προερχόμενους σταυρούς από το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα.

Σε μια κρίσιμη καμπή πάντως για την κατάσταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και με αυξημένο τον κίνδυνο  μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοιού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λόγω των μεταναστευτικών ροών από το Ιράν και το Αφγανιστάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την αναβάθμιση των ελέγχων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.

 

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Σάμο, Λέσβο και Χίο

Ένα θέμα που συζήτησε διεξοδικά και στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των νησιών του Β. Αιγαίου, με βασικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης των προηγούμενων ημερών.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση πήγε καλά, καθώς όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να πέσουν οι τόνοι.

Η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» που κρατά το Μαξίμου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους νησιώτες που ανησυχούν με τις τελευταίες εξελίξεις ότι η Πολιτεία έχει συγκροτημένο σχέδιο που θα φέρει στο άμεσο μέλλον απτά αποτελέσματα.

Το σχέδιο αυτό θα αναλύσει  πλέον στους κατοίκους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα επισκεφτεί το αμέσως επόμενο διάστημα τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών ροών.

Κυρίως ο Πρωθυπουργός θα εξηγήσει την ανάγκη για τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά, παίρνοντας πάνω του την υπόθεση αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ