Τουλάχιστον 400 Κινέζοι αστυνομικοί προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό

72
ΑΠΕ

Τουλάχιστον 400 Κινέζοι αστυνομικοί προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας του Covid-19, εκ των οποίων 4 έχουν πεθάνει, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Από τον Covid-19 έχουν ήδη νοσήσει 78.000 άνθρωποι στην Κίνα, εκ των οποίων περισσότεροι από 2.700 έχουν πεθάνει. Η Χουμπέι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη: εκεί έχει καταγραφεί το 83% των κρουσμάτων και το 96% των θανάτων στη χώρα.

«Έως τις 25 Φεβρουαρίου, ένα σύνολο 293 αστυνομικών και 111 μελών βοηθητικού προσωπικού προσβλήθηκαν από την πνευμονία του νέου κορωνοϊού και τέσσερις αστυνομικοί πέθαναν» ανακοίνωσε το επαρχιακό Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Οι αστυνομικοί είναι εκτεθειμένοι στον ιό, διότι πολλοί βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να εφαρμόσουν τους περιορισμούς στην οδική κυκλοφορία στις πόλεις της Χουμπέι (οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται σε καραντίνα), να προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες και να εγγυηθούν τη δημόσια τάξη.

Η Χουμπέι καταμετρά σχεδόν 120.000 αστυνομικούς που βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή» στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων China News Service, που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Την ίδια ώρα, 49 αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της επιδημίας, γνωστοποίησε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο Ντου Χανγκγουέι, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε εάν ο θάνατός τους, «εν ώρα καθήκοντος», οφείλεται στον ιό Covid-19 ή σε άλλα αίτια.