Ροχανί: Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι σπέρνουν τον τρόμο για τον κορονοϊό

ΑΠΕ

Ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι σπέρνουν “τον τρόμο” σχετικά με την επιδημία του νέου κοροναϊού την ώρα που η χώρα καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την επιδημία εκτός Κίνας, με συνολικά 19 θύματα, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 139.

“Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην Αμερική (…) να προκαλέσει τον τρόμο (…) εξαιτίας του κοροναϊού”, δήλωσε ο Ροχανί μετά το πέρας υπουργικού συμβουλίου και μία ημέρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε την Τεχεράνη “να πει την αλήθεια” για την επιδημία στη χώρα.

Εξάλλου ο Ροχανί πρόσθεσε ότι η επιδημία του covid-19 δεν θα πρέπει να μετατραπεί “σε εχθρικό όπλο” το οποίο θα εμποδίσει την επιχειρηματικότητα στο Ιράν.

“Ο κοροναϊός δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε όπλο των εχθρών μας για να σταματήσει η εργασία και η παραγωγή στη χώρα”, είπε.

Από την πλευρά του ο Κιανούς Τζαχανπούρ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ιράν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι μέχρι σήμερα 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 139.

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό υπέκυψαν, ενώ καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα, δεκαπέντε από τα οποία στην πόλη Κομ, επίκεντρο της επιδημίας στο Ιράν.