today-is-a-good-day
17 C
Athens

Κορωνοϊός: Πέμπτος νεκρός στη βόρεια Ιταλία. Πάνω από 200 τα κρούσματα

Οι πέντε ασθενείς που έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιταλία ήταν όλοι τους ηλικιωμένοι με βεβαρυμένη κατάσταση υγείας. Τέσσερις πέθαναν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας και ένας στο Βένετο.

Ο τελευταίος θάνατος, ενός 88χρονου ασθενή, επήλθε στην περιοχή Κασέλε Λάντι, έξω από το Μιλάνο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Στο μεταξύ, η ιταλική νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, κοντά στο Μπάρι, αποφάσισε να βάζει σε καραντίνα όσους πολίτες φθάνουν από τη Λομβαρδία και το Βένετο.

Επίσης ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όρισε ως ειδικό σύμβουλο για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Ριτσιάρντι.

Αναστολή δραστηριότητας στην Ιταλία λόγω κοροναϊού

H ομοσπονδία βόλεϊ της Ιταλίας σε συνεργασία με τις λίγκες της κορυφαίας κατηγορίας σε άνδρες και γυναίκες, αποφάσισαν την αναβολή κάθε δραστηριότητας σε όλη την χώρα έως την 1η Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί «η μέγιστη προσοχή στην προστασία της υγείας και να  υπάρξει συνεχής παρακολούθηση της κατάστασης».

ΠΟΥ: Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα

« Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα», δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών.

«Η Ιταλία πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ριτσιάρντι. Θεωρεί ότι το μέτρο απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τις κινεζικές πόλεις δεν μπορούσε να περιορίσει από μόνο του τη διάδοση του κοροναϊού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από σήμερα τίθεται σε ισχύ στην Ιταλία η αναστολή των σχολικών εκδρομών εντός και εκτός της χώρας. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε πριν από δυο ημέρες.

Δεν συμμετέχει στη σύνοδο των ΥΠΕΞ ο υπουργός της Ιταλίας λόγω κορωνοϊού

Η “κρίση” του κορωνοϊού που πλήττει την χώρα του δεν επέτρεψε στον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Λουϊτζι Ντι Μαίο να ταξιδέψει σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην σύνοδο των ΥΠΕΞ των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της Βαλκανικής που είναι ήδη κράτη μέλη της ΕΕ την οποία συγκαλεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ