today-is-a-good-day
19.9 C
Athens

Κορωνοϊός: Η Νότια Κορέα είναι η μεγαλύτερη εστία της επιδημίας εκτός Κίνας

Η Νότια Κορέα είναι η σημαντικότερη εστία της επιδημίας του νέου κορωνοϊού εκτός Κίνας, με τις αρχές να ανακοινώνουν σήμερα 161 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 763, εκ των οποίων θανατηφόρα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ξεπερνά πλέον αυτόν στο κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Η Νότια Κορέα κατέγραψε ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με περισσότερα από 700 νέα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον covid-19 έχουν σχέση με την «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού» στην πόλη Ντεγκού.

Σήμερα τα 129 από τα 161 νέα κρούσματα αφορούν ανθρώπους από την αίρεση αυτή, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Το Κέντρο πρόσθεσε ότι δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία σε επτά.

Τα δύο νέα θύματα σχετίζονταν με το νοσοκομείο Τσεονγκντό, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα και βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την Ντεγκού, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη εστία μόλυνσης στη Νότια Κορέα.

Χθες Κυριακή ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα εξαιτίας του ιού στο ύψιστο. Εξάλλου η κυβέρνηση παρέτεινε για μία εβδομάδα το κλείσιμο των σχολείων και σκοπεύει να ενισχύσει την παρακολούθηση των ατόμων που φτάνουν στη χώρα από την Κίνα.

Samsung και Hyndai

Η επιδημία ανάγκασε τον όμιλο Samsung Electronics να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου του στο Γκούμι, 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ, για το Σαββατοκύριακο, καθώς ένας εργαζόμενος σε αυτό βρέθηκε θετικός στον ιό.

Πλέον οι 1.500 εργαζόμενοι σε αυτό έχουν τεθεί σε καραντίνα, αν και η εταιρεία επεσήμανε ότι το εργοστάσιο πλέον επαναλειτουργεί.

Εξάλλου έξι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Hyundai Motor στην πόλη Ουλσάν επίσης βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, με τέσσερις εξ αυτών να συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού», βασική εστία μόλυνσης στη Νότια Κορέα.

Μία 61χρονη γυναίκα, η οποία αγνοούσε ότι είναι φορέας του covid-19, μετέδωσε τον ιό σε δεκάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε τελετή.

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, όπου βρίσκεται η εκκλησία και η οποία μετρά 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, επεσήμανε ότι το 85% των 292 κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην πόλη συνδέονται με τη χριστιανική αυτή αίρεση.

Οι αρχές εξήγησαν ότι περίπου 9.300 μέλη της Εκκλησίας αυτής έχουν τεθεί σε καραντίνα και πρέπει να μείνουν σπίτι τους.

Σήμερα εξάλλου ο Μουν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει να εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρτισης επιπλέον προϋπολογισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ