today-is-a-good-day
19.8 C
Athens

Πού πλεονεκτεί η ελληνική κουζίνα στις χώρες του Κόλπου

Ευκαιρίες στα πουλερικά και στο κρέας βλέπει για τις χώρες του Κόλπου ο Satvik Jaitly, Σύμβουλος Food & Nutrition της Frost & Sullivan. Μιλώντας στο FnB Daily ο κ. Jaitly υποστηρίζει ότι: «Βλέπω την αγορά των Εμιράτων και συνολικά των χωρών του Κόλπου σαν ένα πιάτο φαγητό, όπου στο κέντρο έχεις το κρέας, και γύρω από αυτό τα λαχανικά και τα πουλερικά, ακολουθούμενα από κοντά από τα γαλακτοκομικά. Έχουμε νέες τάσεις σε όλες αυτές τις αγορές, όπως την υγιεινή διατροφή και την ιχνηλασιμότητα, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές ενημερώνονται για το είδος της επεξεργασίας, από την οποία παράγονται συγκεκριμένα τρόφιμα.
Σίγουρα, αυτές είναι οι ευκαιρίες, αν μπορείς να πάρεις το υλικό του κέντρου του πιάτου, να δουλέψεις σε συγκεκριμένες τάσεις, όπως της υγιεινής διατροφής και της ψηφιοποίησης. Υπάρχει ακόμα μεγάλη συζήτηση για τις υπηρεσίες food delivery, διότι η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται όλο και πιο σημαντική».
«Η ελληνική αγορά έχει το πλεονέκτημα να είναι πολύ ψηλά σε αρώματα και σε διαφορετικά είδη προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούνται στις κουζίνες. Η ευρωπαϊκή κουζίνα έχει πολλούς οπαδούς εδώ και όλα έχουν να κάνουν με το ποιες κουζίνες προτιμώνται από τους τελικούς χρήστες. Αν οι τελικοί χρήστες προτιμούν να πάνε περισσότερο προς την ευρωπαϊκή κουζίνα ή την ελληνική ειδικότερα, πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχει αγορά για αυτά τα προϊόντα», λέει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ