Γ. Πατούλης: Με πνεύμα ενότητας για την ανάπτυξη του Πειραιά

276

«Με πνεύμα ενότητας και σύνθεσης θα εργαστούμε για την ανάπτυξη του Πειραιά», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη συζήτηση – για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά – που είχε με εκπροσώπους του ΟΛΠ, των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, των ναυπηγείων Περάματος, της Ένωσης Μηχανουργών και του ΤΑΙΠΕΔ, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις όλων των πλευρών προκειμένου να επιτευχθεί η σύνθεση και να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων «με μόνο στόχο την ανάπτυξη», όπως υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητά της Περιφέρειας Αττικής η ανάπτυξη του Πειραιά, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μέσα από επενδύσεις. Αναγνώρισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα αλλά «η περιοχή ακόμα διψά για επενδύσεις» και χαρακτήρισε «απαραίτητη προϋπόθεση» για να επιτευχθεί ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης την ύπαρξη σχέσεων εμπιστοσύνης και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Σημείωσε ότι πρέπει όλοι να πορευθούν με σύνθεση, ενημέρωση, διάλογο και ενότητα ώστε «να διαμορφωθεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας» και εγγυήθηκε πως «όλες οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε θα είναι γόνιμες και εποικοδομητικές, προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα βοηθήσουμε τους επενδυτές με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της περιοχής και θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που ζουν και εργάζονται για πάρα πολλά χρόνια στον Πειραιά και έχει μεγάλη σημασία να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία τους».

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς του ΟΛΠ ο διευθυντής Έργων, Χ. Γερακαράκης, η κυρία Χ. Κοντογιώργη και η νομική σύμβουλος Ι. Βουρδούνη. Επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Β. Κανακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, Ρ. Λειβαδάρος, ο πρόεδρος των ναυπηγείων Περάματος, Θ. Κατσουλάκης, ο νομικός σύμβουλος των ναυπηγείων, Λ. Φράγκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Μηχανουργών, Φ. Πράσινος, η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, Ε. Ντανίκα και ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, Κ. Ακρίβος.