Μ.Κριθαρίδης: Το «μάρμαρο» της κρίσης το πλήρωσαν οι χαμηλόμισθοι

ΑΠΕ

Επικρίσεις κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα για δήλωσή του σχετικά με τις τράπεζες, διατυπώνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «ο κ. Σταϊκούρας μας ενημέρωσε σήμερα ότι οι τράπεζες είναι αυτές που πλήρωσαν το “μάρμαρο” της κρίσης. Ας τον ενημερώσει κάποιος από το “άριστο” επιτελείο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ότι αυτές ανακεφαλαιοποιήθηκαν όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που φορτώθηκαν με 4 μνημόνια». Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει στη δήλωσή του ότι:

«Το “μάρμαρο” κ. υπουργέ δεν πλήρωσε κανένας τραπεζίτης αλλά οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και όλοι εκείνοι οι οποίοι χειμάζονται ή μεταναστεύουν λόγω των μνημονιακών πολιτικών σας, ενώ εσείς σε πλήρη συντεχνία και συστοιχία με τις τράπεζες και τα αρπαχτικά funds ετοιμάζεστε τώρα να τους πάρετε όχι μόνο το “μάρμαρο” που πλήρωσαν για την κρίση, αλλά και το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους».