today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Χ.Φίνιξ: Νιώθω ευγνώμων που τόσοι άνθρωποι μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία

“Έχω υπάρξει παλιάνθρωπος στη ζωή μου. Έχω υπάρξει εγωιστής, σκληρός μερικές φορές και δύσκολος για όσους εργάζονταν μαζί μου και είμαι ευγνώμων που τόσο πολλοί άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία”, δήλωσε σε μια από τις πιο συγκινητικές ομιλίες των χθεσινών Όσκαρ ο Χοακίν Φίνιξ, ο νικητής του χρυσού αγαλματίδιου Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ενσάρκωση του Joker στην ομώνυμη ταινία.

“Ξεχειλίζω από ευγνωμοσύνη”, σημείωσε φανερά συγκινημένος ο 45χρονος Φίνιξ, ο αυστηρός βίγκαν και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, ο οποίος αφιέρωσε την μακρά ομιλία του μετά την παραλαβή του Όσκαρ του για να ταχθεί με πάθος κατά της αδικίας, να ικετεύσει τους ανθρώπους να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό στη φύση και να σέβονται τα δικαιώματα των ζώων.

“Έχω σκεφτεί πολύ κάποια από τα ανησυχητικά θέματα με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι συλλογικά. Πιστεύω ότι μερικές φορές αισθανόμαστε, μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπερασπιζόμαστε διαφορετικούς σκοπούς, αλλά εγώ, βλέπω την κοινότητα. Είτε μιλάμε για ανισότητα μεταξύ των φύλων είτε για ρατσισμό είτε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, είτε για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων ή των ζώων, μιλάμε για τον αγώνα κατά της αδικίας”, υπογράμμισε.

“Πιστεύω ότι έχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τη φύση, και πολλοί από εμάς είναι ένοχοι για μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου”, επέμεινε ο ηθοποιός, και μίλησε ενώπιον της αφρόκρεμας του Χόλιγουντ για την τύχη μιας αγελάδας που “γονιμοποιείται τεχνητά” και της αρπάζουν το μικρό της ενώ αυτή φωνάζει από αγωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ