Η Γερμανία θέλει να απομακρύνει κι άλλους πολίτες της από την Ουχάν

101
ΑΠΕ

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να απομακρύνει άλλη μια ομάδα Γερμανών από την περιοχή της Ουχάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, εξαιτίας του ξεσπάσματος του κοροναϊού που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 630 ανθρώπων, ανέφερε σήμερα το περιοδικό Der Spiegle.

Η Γερμανία είχε ήδη απομακρύνει τουλάχιστον 100 Γερμανούς και μέλη των οικογενειών τους από την Ουχάν –απ΄όπου ξεκίνησε η επιδημία– το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, σύμφωνα με το περιοδικό, περίπου 20 Γερμανοί παραμένουν στην περιοχή της Ουχάν.

Σύμφωνα με το περιοδικό, θα επαναπατριστούν με ένα αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να απομακρύνει Βρετανούς πολίτες το Σαββατοκύριακο, και ήδη διεξάγονται συνομιλίες γι’ αυτό με τη βρετανική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι η αεροπορική σύνδεση με την Κίνα θα παραμείνει κλειστή, λόγω του κορωνοϊού, αφού το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να επαναλάβει ορισμένες πτήσεις.

Η Ρώμη ανέστειλε τις απευθείας πτήσεις την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχιών για το ξέσπασμα το ιού.

Χθες, Πέμπτη, η Ιταλία επιβεβαίωσε το τρίτο κρούσμα του κοροναϊού, λέγοντας ότι ένας Ιταλός βρέθηκε θετικός έπειτα από την επιστροφή του από την κινεζική πόλη Ουχάν.