today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Συνάντηση Α.Τσίπρα-Ε.Τσακαλώτου με Π.Τζεντιλόνι για αξιοποίηση του Green Deal

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τέως υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και συνομίλησαν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας, χαιρέτισε «την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επανεξετάσει το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, αλλά και την προώθηση του Ευρωπαϊκού Green Deal, με σκοπό να εξασφαλισθεί ότι αυτή η ανάπτυξη είναι βιώσιμη και η αναγκαία μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα είναι δίκαιη».

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση «υπογραμμίστηκε η σημασία να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλες τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις κατά την επόμενη περίοδο», ενώ παράλληλα, συζήτησαν εκτενώς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του Green Deal.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε στον Ιταλό επίτροπο ότι «στηρίζει την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων», σημειώνοντας ότι «η νυν κυβέρνηση της ΝΔ εγκατέλειψε απόφαση της προηγούμενης που οδηγούσε σε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 1% από το 2020».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ