today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Kίνα: Ζωντανός τελικά ο οφθαλμίατρος που προειδοποίησε για τον κορονοϊό

Ο Κινέζος οφθαλμίατρος που πρώτος προσπάθησε να σημάνει συναγερμό για την επιδημία του νέου κοροναϊού νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ιατρική ομάδα που τον περιθάλπει, μετέδωσαν πολλά επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Λίγες ώρες νωρίτερα, τα ίδια μμε είχαν ανακοινώσει τον θάνατό του.

Το Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν ανέφερε στον επίσημο ιστότοπό του στο Weibo ότι ο Λι Ουενλιάνγκ, 34 ετών, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. “Στον αγώνα κατά της επιδημίας πνευμονίας του νέου κοροναϊού, δυστυχώς μολύνθηκε ο οφθαλμίατρος του νοσοκομείου μας, ο Λι Ουενλιάνγκ. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάστση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον θεραπεύσουμε” ανέφερε η ανακοίνωση.

Πολλά κρατικά μμε , όπως οι Global Times και η People’s Daily, η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, ανέφεραν νωρίτερα ότι ο Λι είχε πεθάνει, όμως στη συνέχεια διέγραψαν αυτά τα άρθρα, χωρίς καμία εξήγηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα, όμως στη συνέχεια σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι δεν έχει κάποια πληροφορία για την κατάστση του γιατρού.

(Με πληροφορίες από CNN και BBC)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ