Μαξίμου: Κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της Ν.Δ. για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο

120
ΑΠΕ

Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας θέτει η κυβέρνηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί για την τροπολογία η οποία μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Πηγές του Μαξίμου διαμηνύουν ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων» θέτοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα κυρώσεων για όσους τυχόν διαφωνήσουν με την στάση ή την ψήφο τους στη Βουλή.

Πέτσας: Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως «το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση».

Όπως εξήγησε «το θέμα του ποδοσφαίρου είναι ένα δύσκολο θέμα διότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό» προσθέτοντας πως «αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δείτε στο επόμενο διάστημα σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του επομένως θα ήθελα να διαφυλαχθώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση».

«Θέλουμε να ψηφίσουν άπαντες την τροπολογία», είναι το μήνυμα που μεταφέρουν πηγές της κυβέρνησης.