today-is-a-good-day
21 C
Athens

Π. Μαρινάκης: Τιμούμε τη μνήμη όσων εξοντώθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Μαμουλής και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου Νίκος Σιαδήμας, Γιάννης Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνα Κόλλια και Σύριλα Μακαρέζου επισκέφθηκαν το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος μαζί με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, το Γενικό Διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Μπρατάκο, και τον Γραμματέα Οργανωτικού και Διευθυντή του γρ. του προέδρου ΝΔ Στυλιανό Κονταδάκη για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και να παρακολουθήσουν την μόνιμη αλλά και τη νέα έκθεση του Μουσείου με θέμα «Σαν πρόκες καρφώνονται οι λέξεις».

Η μνήμη του Ολοκαυτώματος και ο αγώνας κατά του αντισημιτισμού και του ρατσισμού αποτελούν τα θεμέλια του μεταπολεμικού κόσμου και των ευρωπαϊκών αξιών. Η ΟΝΝΕΔ στηρίζει ανοιχτά την κίνηση #WeRemember, καθώς και κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να μην λησμονηθούν τα εγκλήματα που τελέστηκαν σε βάρος των Εβραίων.

«Τιμούμε τη μνήμη όσων εξοντώθηκαν από το ναζιστικό καθεστώς και καταδικάζουμε κάθε απόπειρα άρνησης της ιστορικής αλήθειας, της φρίκης του πολέμου και του αντισημιτισμού, η οποία προσβάλλει τα χιλιάδες θύματα του Ολοκαυτώματος» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ