today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Μικρή πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών αφού έκλεισαν σε ιστορικά υψηλό επίπεδο στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει μιας εβδομάδας γεμάτης με οικονομικά στοιχεία και την πρώτη για φέτος συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χάραξη της πολιτικής της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση περίπου 0,1% αφού ενισχύθηκε σχεδόν κατά 1% την Παρασκευή εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα όπως ο γαλλικός ‘ψηφιακός’ φόρος και οι επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία.

Οι γερμανικές μετοχές κατέγραψαν πτώση 0,2% καθώς σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι τιμές παραγωγού στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 0,2% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο του 2019, συγκριτικά με άνοδο 2,7% ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τους δείκτες PMI από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την ευρωζώνη την Παρασκευή και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ