today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Κοντά σε συμφωνία η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters , επικαλούμενο μαρτυρία ενός εκ των συμμετεχόντων.

Υπενθυμίζεται ότι από τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι «για να επιτευχθεί η εκεχειρία θα πρέπει να τερματιστεί η προκλητική στάση του Χαφτάρ».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε, “να σταματήσει η αποστολή φιλοτούρκων σύρων μαχητών στην Τρίπολη” για να υποστηρίξουν την τοπική κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

Ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως η Βρετανία θα μπορούσε να στείλει «ανθρώπους και ειδικούς» για να επιτηρούν τον σεβασμό μιας ενδεχόμενης κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εάν το τελικό ανακοινωθέν θα είναι σύμφωνο ή όχι με το προσχέδιο, το οποίο θέλει τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη καλεί όλες τις πλευρές να απέχουν από εχθροπραξίες κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ενώ η κρατική εταιρεία πετρελαίου NOC που εδρεύει στην Τρίπολη αναγνωρίζεται ως η μόνη νόμιμη οντότητα που επιτρέπεται να πωλεί λιβυκό πετρέλαιο, σύμφωνα με το προσχέδιο αυτό που θα συζητηθεί κατά τη διάσκεψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ