today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Ναυάγιο για το deal Impossible Foods και McDonald’s

Η Impossible Foods αποσύρθηκε από τις συζητήσεις για να προμηθεύσει τα McDonald’s με φυτικά μπιφτέκια, ανακοινώνοντας στο Reuters ότι δεν μπορεί να παράγει αρκετό φυτικό κρέας για να συνεργαστεί με την παγκόσμια αλυσίδα fast food.
Η είδηση αυτή προκάλεσε ράλι στη μετοχή της Beyond Meat.

Μάλιστα, μιλώντας για τα McDonald’s, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Impossible Foods, Pat Brown, δήλωσε ότι «θα ήταν ανόητο για εμάς να ασχολούμαστε τώρα μαζί τους … Η κατοχή περισσότερων μεγάλων πελατών δεν μας κάνει καλό, τουλάχιστον μέχρι να αυξήσουμε την παραγωγή».

Η Impossible Foods, έχει ήδη συνεργασία με την Burger King για το Impossible Whopper στις Ηνωμένες Πολιτείες και πλέον αποφάσισε να βρει τρόπο να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή, αντί να προσπαθεί να κερδίσει μια συμφωνία με τα McDonald’s.

Από την άλλη, η Beyond Meat δήλωσε στο Reuters ότι οι συνομιλίες με την McDonald’s “πάνε καλά” και ότι οι νέες και επερχόμενες εγκαταστάσεις της, σε όλο τον κόσμο, εγγυώνται ότι θα τη βοηθήσουν να συμβαδίσει με τη ζήτηση – όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ