today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Ikea: Αποζημίωση 46 εκατ. € για το θάνατο δίχρονου αγοριού

Η Ikea, συμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση 46 εκατομμύρια δολάρια στους γονείς ενός 2χρονου αγοριού, το οποίο σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από μία συρταριέρα της εταιρείας το 2017, στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.
Το συγκεκριμένο μοντέλο επίπλου ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές και είχε ανακληθεί μετά από το θάνατο και άλλων παιδιών, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας The New York Times.
Σημειώνεται ότι το 2016, η εταιρεία είχε προχωρήσει διακανονισμό ύψους 50 εκατ. δολαρίων και με τρεις ακόμη οικογένειες, των οποίων τα παιδιά σκοτώθηκαν από έπιπλα που είχαν ανατραπεί.
Οι Dukek κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Ikea το 2017, σε δικαστήριο της Πενσυλβάνια, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας της γνωστής αλυσίδας στη Βόρειο Αμερική, υποστηρίζοντας ότι ο κατασκευαστής της σειράς επίπλων Malm, γνώριζε ότι είναι εύκολο να ανατραπούν.
Η εταιρεία προσέφερε αρχικά δωρεάν σετ με στηρίγματα σε εκατομμύρια πελάτες της προκειμένου να διορθώσουν τα συγκεκριμένα έπιπλα, πριν τελικά ανακαλέσει το μοντέλο τον Ιούνιο 2016.
«Αν και κανένας διακανονισμός δεν μπορεί να αλλάξει τα τραγικά γεγονότα που μας έφεραν εδώ, για χάρη της οικογένειας και όλων των εμπλεκομένων, είμαστε ευγνώμονες που αυτή η δικαστική διαμάχη έφτασε στο τέλος της», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ikea.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ