Ιντλίμπ: Τουλάχιστον 120.000 έχουν τραπεί σε φυγή για να γλυτώσουν από τις επιθέσεις

Φωτ. Αρχείου

Ο αριθμός των Σύρων που προσπάθησαν να γλιτώσουν από τις επιθέσεις στη βορειοδυτική επαρχία της χώρας Ιντλίμπ και κινήθηκαν προς την Τουρκία έφθασε τις 120.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση, προσθέτοντας ότι δημιουργεί καταυλισμό για κάποιους από τους ξεριζωμένους.

Πρόσφατα συριακές και οι ρωσικές δυνάμεις επέτειναν τον βομβαρδισμό στόχων στο Ιντλίμπ, το οποίο έχει δεσμευθεί να ανακαταλάβει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κύμα προσφύγων προς την Τουρκία.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο κύμα μεταναστών, προειδοποιώντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αισθανθούν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ροής ανθρώπων εάν δεν σταματήσει η βία στη βορειοδυτική Συρία.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις νότιες περιοχές (του Ιντλίμπ) προς τον βορρά λόγω των κλιμακούμενων επιθέσεων έφθασε τις 120.000», δήλωσε ο Σελίμ Τοσούν, σύμβουλος μέσων ενημέρωσης του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH) στη Συρία.