today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Το ντιζάιν μέσα από τον κινηματογραφικό φακό στην Αθήνα

Το Milano Design Film Festival, το ετήσιο μιλανέζικο φεστιβάλ κινηματογράφου για το ντιζάιν έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2020 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με περισότερες από είκοσι ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animation και πειραματικές ταινίες που διερευνούν τις διαφορετικές μορφές έκφρασης που μπορεί να πάρει το ντιζάιν: Μέσα από την αρχιτεκτονική, τη βιωσιμότητα, την τεχνητή νοημοσύνη, την αστική ζωή, τη βιογραφία, την τέχνη.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2020, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Για την αθηναϊκή έκδοσή του το Φεστιβάλ περιμένει τις ταινίες Ελλήνων δημιουργών, (σκηνοθέτες, ντιζάινερς, φοιτητές σχολών), στους οποίους απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις ταινίες τους έως την 1η Φεβρουαρίου 2020 στη διεύθυνση [email protected]. Οι ταινίες που θα επιλεγούν θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τις ημέρες του Φεστιβάλ και κάποιες θα προβληθούν στην κεντρική εκδήλωση στο Μιλάνο, τον Οκτώβριο του 2020.

Έχοντας ήδη ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις (από το Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη, το Μπουένος Άιρες και το Τόκυο, μέχρι τη Βαρκελώνη, το Κάιρο, το Λονδίνο και το Παρίσι) το Φεστιβάλ στην Αθήνα έχει τίτλο «Φως: Προβάλλοντας το σύγχρονο μέλλον μας». Το πρόγραμμα συμπληρώνουν συζητήσεις, ομιλίες και εργαστήρια, που, όπως σημειώνει η ιδρύτρια και διευθύντρια του Milano Design Film Festival Greece & Cyprus, Άννη Μαρκιτάνη, «λειτουργούν με έναν τρόπο ως άλτερ έγκο των ταινιών αλλά και της ταυτότητας της κινηματογραφικής γλώσσας».

Aνάμεσα στους προσκεκλημένους το MDFF Athens 2020 θα παρουσιάσει τον διεθνώς καταξιωμένο και βραβευμένο Κύπριο σχεδιαστή με έδρα το Λονδίνο, Michael Anastassiades (http://mdffgreece.com/el/guest-curator/), ο οποίος θα επιλέξει και θα παρουσιάσει ταινίες που θα φιλοξενηθούν στην ειδική ενότητα ττου Φεστιβάλ «Μήνυμα του Αρεσίμπο» (σ.σ. το «Μήνυμα του Αρεσίμπο» ήταν το πιο ισχυρό ραδιοσήμα που εκπέμφθηκε προς το διάστημα).

Περισσότερες πληροφορίες στις διευθύνσεις www.milanodesignfilmfestival.com και www.milanodesignfilmfestival.com/greece-cyprus-mdffwt.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ