today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

STEVE’S deli tavern: Η πίτσα, τα burgers και το Brooklyn του Κεραμεικού

Στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων έδωσε τη θέση του στο “STEVE’S” που αυτοαποκαλείται deli tavern και φιλοδοξεί να μάθει στους επισκέπτες του πόσο σημαντικό είναι στη σωματική και ψυχική μας υγεία το comfort food.

To συμπαθείς με την πρώτη ματιά, καθώς θυμίζει εκείνα τα hidden alley restaurants που συναντάς συχνά στα ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία σου δίνουν την αίσθηση ότι ποτέ δεν άφησες το σαλόνι του σπιτιού σου κι η παρέα σου, με τρόπο μαγικό, είναι μαζί σου όπου κι αν πας απολαμβάνοντας το φαγητό, τις κουβέντες και τα γέλια σας.

Η ζεστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, με εμφανή αγάπη στο ξύλο, στο κόκκινο τούβλο και στα φυτά εσωτερικού χώρου, σε συνδυασμό με την cool διάθεση αντικατοπτρίζονται και στο μενού του που αποφεύγει τις γκουρμέ φλυαρίες και επικεντρώνεται στα βασικά: ζυμαρικά, πίτσα, σαλάτες, πρωτότυπα wraps και starters, αλλά και hot dogs. Ενδιαφέρον έχουν η Βrooklyn-Naples style πίτσα, δηλαδή μια εκδοχή αυτής της συνταγής που διέδωσαν στη Νέα Υόρκη οι Ιταλοί μετανάστες τον 20ο αιώνα, με ελαστική και μαλακή ζύμη, που «βγαίνει» σε διάφορους συνδυασμούς, τα  spaghetti ‘n’ meatballs, τα lasagna extravaganza, που έχουν την μορφή nachos, αλλά και το mac ‘n’ cheese, σε vegan εκδοχή, με γάλα καρύδας και φυτικό κρέας Beyond Meat.

Ναι, σωστά καταλάβατε πρόκειται για μια διαφορετική «ταβέρνα» με νεοϋορκέζικο χαρακτήρα, όπως ακριβώς την ήθελε και τη φαντάστηκε ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης o οποίος έχει προσθέσει επίσης και την προσωπική του αισθητική στον χώρο. Εσείς δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε για το καθιερωμένο brunch του Σαββατοκύριακου, για ένα γρήγορο γεύμα μετά τη δουλειά, για να πιείτε μια μπύρα με δυο φίλους ή για να πάρετε μαζί σας φαγητό για το σπίτι.

Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, 211-11.69.126

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ